Tuesday, April 03, 2007

Uit het Dagblad van het Noorden

Supermarkten verkopen meer biologische producten

anp Gepubliceerd op 04 april 2007, 06:20 Laatst bijgewerkt op 04 april 2007, 06:27

AMSTERDAM - Nederlanders hebben in 2006 in totaal 460,3 miljoen euro uitgegeven aan biologische voeding. In 2005 werd nog 420,6 miljoen euro uitgegeven aan kaas, boter en brood. Dat blijkt uit de woensdag gepresenteerde jaarcijfers van de biologische sector.
Arie van den Brand, voorzitter van ketenorganisatie Biologica, spreekt van een trend en verwacht een doorbraak. Hij hoopt dat de biologische sector de kraamkamer wordt van een duurzame landbouw- en voedselketen. Van den Brand denkt dat de tijd daar rijp voor is, gezien de belangstelling, ook in het regeerakkoord, voor milieu- en diervriendelijke landbouw.
Onderzoek van de Wageningen Universiteit wijst uit dat varkens en pluimvee bij bioboeren meer natuurlijk gedrag vertonen terwijl de biologische bedrijven tevens minder broeikasgassen uitstoten en minder energie verbruiken.
De cijfers wijzen uit dat speciaalzaken, supermarkten, catering en webwinkels meer biologische zuivel, vlees en brood verkochten. Vooral de supermarkten zien sinds eind 2006 een stijgende lijn van bijna gemiddeld 10 procent: vaste klanten kopen meer terwijl er ook nieuwe consumenten aanschuiven.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home