Sunday, September 21, 2008

Culinair experiment




Een tijd geleden was er een programma van Ray Mears op tv over het stenen tijdperk, en wat mensen in die tijd hebben gegeten. Hij liet zien hoe je van meidoornbessen een soort snoep kunt maken door de bessen simpelweg te kneuzen en de pitjes en velletjes te verwijderen. Het 'sap' dat overblijft stijft binnen de kortste keren op en wordt een soort pudding. In vroeger tijden werd zo'n pudding vermoedelijk in plakken gesneden die werden gedroogd, zodat men de hele winter de beschikking had over broodnodige vitaminen en mineralen.
Het feit dat bessensap in een paar seconden verandert in een pudding vond ik zo fascinerend dat ik dat ook wel eens wilde proberen. Het was inderdaad een heel bijzondere ervaring, maar het resultaat was niet echt smakelijk. Misschien moet ik de volgende keer toch een schepje honing toevoegen.........

Labels:

1 Comments:

Blogger Elina van der Heijden said...

Het ziet er wel een beetje uit als blodpudding; misschien moet je het bakken en eten met lingonsylt... Heb je zojuist de vegetarische variant ontdekt... ;-)

2:18 AM  

Post a Comment

<< Home