Sunday, November 04, 2007

Nog een persberichtje

Vooruit, dan nog maar een persberichtje uit het Belgische Nieuwsblad:

Organisch voedsel doet langer leven

De grootste studie tot dusver naar de effecten van organisch gekweekt voedsel geeft aan dat die producten inderdaad veel goede ingrediënten bevatten waardoor je langer leeft. Dat blijkt uit een Europees onderzoek dat vier jaar duurde en 15 miljoen euro kostte.
Organische groenten en fruit bevatten maar liefst 40 procent meer antioxidanten dan hun bespoten of behandelde soortgenoten. Antioxidanten worden algemeen beschouwd als een belangrijk defensiemechanisme tegen dodelijke aandoeningen als kanker en hartziekten.
Professor Carlo Leifert, de coördinator van het project, zegt dat de verschillen tussen organisch geteelde en 'bewerkt' fruit en groenten zo groot zijn dat met de eerste categorie zelfs de huidige oproep om vijf keer per dag 'groen' te eten overbodig wordt. 'Als je de inname van antioxidanten met 20 procent per dag verhoogt, hebben de kinderen aan vier dagelijkse porties fruit of groente genoeg', zegt hij.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home